2021-10-07 10:44:41• hírek • Fizetett tartalom

Jó hír: Papp Evelin dietetikus is csatlakozott a Korall Klinika csapatához

Szatmár megye lakosságának már biztosan nem kell bemutatnunk a Korall Klinikát, melynek feltett szándéka, hogy magas színvonalú, páciensközeli szolgáltatásokkal és kiváló szakemberekkel álljanak a lakosság rendelkezésére. Épp ezért a csapatot rendszeresen új specialistákkal bővítik, így kiterjesztve mindazon betegségek és panaszok spektrumát, mellyel bátran lehet hozzájuk fordulni. A folyamatos előrelépések jegyében a Korall Klinika csapatához nemrégiben egy fiatal, ám annál elhivatottabb dietetikus, Papp Evelin is csatlakozott.

Papp Evelin a kolozsvári Iuliu Hațieganu Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem dietetika szakán végzett 2020-ban, illetve 2022-ben ugyanitt fogja átvenni magiszteri diplomáját is. „Ezt a szakirányt azért változtattam, mert tizenegyedik osztályos koromban súlyproblémákkal küszködtem és táplálkozási zavaraim is voltak. Elkezdtem érdeklődni az egészséges életmód iránt, majd azon kaptam magam, hogy olyannyira megfogott ez az egész, hogy hivatásszerűen szeretnék ezzel foglalkozni. Bátran mondhatom, hogy nagyon jól döntöttem, hisz nagyon szeretem a szakmámat” – árulta el a Szatmár.ro-nak a dietetikus, aki már számos workshopot és táplálkozástudományi előadást tudhat a háta mögött, de a közösségi felületeken keresztül is rengeteg emberhez érnek el ide vágó, hiánypótló tanácsai.


Mint elmondta, dietetikushoz az egészen kicsi gyerekektől az idős emberekig bárki fordulhat, akinek pl. emésztőrendszeri, endokrinológiai, onkológiai vagy épp nőgyógyászati betegsége miatt speciális étrendet kell követnie, de a műtét utáni rehabilitációs folyamat során is bátran ki lehet kérni a tanácsait. A konkrét egészségügyi panaszok mellett azok is felkereshetik, akik vegetáriánus vagy vegán étrendet követ(né)nek, és épp ezért fontosnak tartják, hogy a vitaminok és ásványianyagok megfelelő pótlásáról egy szakemberrel egyeztessenek. Végül, de nem utolsósorban a táplálkozási zavarokkal küzdők és a sportolók is bizalommal fordulhatnak hozzá.


Azon kérdésünkre, hogy miként zajlik a konzultáció, Papp Evelin elmondta: „A konzultációra a páciens általában egy előre kitöltött táplálkozásnaplóval érkezik, melyet tőlem vagy a recepcióról lehet igényelni, illetve jó volna a találkozásig elvégezni a szükséges analíziseket is. Erre azért van szükség, mert így az általam összeállított táplálkozási tanács sokkal személyre szabottabb, hisz pontosan látom, milyen egészségügyi problémái vannak, milyen ásványianyag- vagy vitaminhiánya van, vérszegény-e esetleg. Amennyiben ezt valaki az első konzultációra még nem tudja elvégezni, akkor a kollaboráció alatt mindenképp sort kell rá keríteni. Mindezeken túl felveszek egy anamnézist, melynek részeként el szoktam kérni a különböző szakorvosoktól kapott dokumentumokat és a beteg által szedett gyógyszerek listáját, hiszen ezek is nagyban befolyásolják a táplálkozási tanácsokat. Figyelembe veszem továbbá a személy fizikai felépítését, életmódját, az ételpreferenciáit, esetleges allergiáit vagy érzékenységét, és az sem utolsó szempont, hogy a páciens anyagi helyzete milyen étrendet enged meg.” Mindezek birtokában a dietetikus személyre szóló tanácsokat és egy táplálkozási ajánlást készít.


Papp Evelin azonban hangsúlyozta, hogy a hatékony együttműködéshez arra is szükség van, hogy a páciens bizonyos időközönként, általában havonta újra felkeresse dietetikusát, a kontroll során ugyanis a szakember felméri, mely területeken történtek előrelépések, és melyek azok, ahol a még jobb eredmények érdekében némi módosításra lenne szükség.


Forduljon bizalommal a Korall Klinika új dietetikusához, aki hétfőnként áll a páciensek rendelkezésére. Előjegyzésért és további információkért tárcsázza a 0361 412 037-es vagy a 0361 800 820-as telefonszámot, vagy látogasson el személyesen a klinikára, melyet az Eroii Revoluţiei tér 22. szám alatt talál meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: